Geperst of krokant; Wat is het verschil

Het verschil tussen een krokante of geperste brok is, hoe ze in de maag van de kat of hond afgebroken worden. Krokante (geëxtrudeerde) brokken blijven als het ware in de maag drijven en zuigt zich vol met vocht. Dit heeft als positieve eigenschap dat het schrokkers eerder afremt, omdat er een “vol gevoel” ontstaat. 

Negatief is, dat de vertering langzamer gaat. Dit maakt de combinatie van vers vlees voeren en brokken tegelijkertijd onverstandig. Geperste brokken blijven niet drijven en vallen langzaam uit elkaar. Hierdoor zijn alle voedingsstoffen sneller beschikbaar, hetgeen de vertering gunstig beïnvloed. Omdat de geperste brokken zinken naar de onderkant van de maag, is deze brok uitermate geschikt om samen met vers vlees te voeren.

Een geperste brok is niet beter of slechter dan een geëxtrudeerde brok. Beide brokken hebben zo hun voordelen ten opzichte van elkaar. Het is vooral van belang om te kijken wat voor soort hond u heeft qua eetgedrag en hoe deze reageert op de geperste of de krokante brokken.

 

Stap voor stap overgaan op ander voer

Het is belangrijk dat het overgaan op ander voer langzaam en stap voor stap gebeurt. Wanneer u uw hond of kat over wil zetten op een andere voeding zal de darmflora veranderen en het spijsverteringskanaal moet ‘wennen’ aan de nieuwe voeding. Gebruik onderstaand schema om uw huisdier effectief over te zetten op het nieuwe voer.

stap voor stap overgaan op ander voer meadowfieldAanbevolen dagelijkse hoeveelheid

In onderstaand schema kunt u zien hoeveel uw hond of kat per dag aan voeding binnen zou moeten krijgen zodat uw huisdier gezond en fit blijft. 
Ook op alle verpakkingen van Meadowfield vindt u de voedingstabel met de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Uiteraard is dit een richtlijn, u weet hoeveel beweging uw hond of kat per dag heeft, het is wel goed om deze richtlijn te bekijken, zodat u vanuit deze basis, meer of minder voer aan uw hond of kat kan geven. 

Overgaan op ander voer Meadowfield